Ванилови мъфини

Дата: 04.01.2015
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Ванилови мъфини
 
Необходими продукти:
125 г разтопено краве масло
2 яйца
1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1/3 ч. ч. кисело мляко
1 есенция ванилия
1 ч. л. бакпулвер
 

Начин на приготвяне:
1
Разтопете маслото на водна баня, извадете яйцата от хладилника, пресейте брашното, заедно с бакпулвера.
2
Разбийте яйцата, заедно със захарта с миксер, тел за разбиване или пък с вилица. Добавете киселото мляко и отново разбъркайте, добавете и маслото. Към течната смес добавете пресятото с бакпулвера брашно, малко по малко, при непрекъснато разбиване, до получаване на еднородна смес. Накрая добавете и есенцията и отново разбийте.
3
Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка и пълните 3/4 от обема. Внимавайте да не напълните формите за мъфини прекалено, защото по време на печене мъфините увеличават обема си и ако сместа във формичките е повече от необходимото, ще прелее и няма да се изпекат. Ако ползвате силиконова форма за мъфини, не е необходимо да слагате хартиени кошнички, само намажете формата предварително с олио и изсипете сместа.
4
Печете ваниловите мъфини 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверете с клечка за зъби, дали мъфините са изпечени - ако клечката остане суха - мъфините са готови.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2015
Бърза закуска :)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2015
За изненада за рожден ден
5.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2015
Бързи, лесни и много вкусни...сложих малко повече захар и ги направих с лека коричка,която на вкус е уникална :)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2015
Лесна и вкусна рецепта, благодаря!
3.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2015
Аз сложих и бял шоколад отгоре! : )
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


251 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта