Варена тиква с орехи и карамфил

Дата: 26.11.2012
Източник: Бон Апети
Варена тиква с орехи и карамфил
 
Необходими продукти:
1 кг тиква (необелена)
600 г нерафинирана захар
5 карамфилчета
орехи, шамфъстък и кокосови стърготини за поръсван
 

Начин на приготвяне:
1
Варена тиква с орехи и карамфил
Тиквата се почиства, обелва се и се нарязва на големи кубчета.

 


2
Варена тиква с орехи и карамфил 2
Слага се в съд и се поръсва със захарта. Оставя се да престои една нощ в хладилника.

 


3
Варена тиква с орехи и карамфил 3
На другият ден се добавят карамфилчетата и съда се слага на котлона. Готви се на слаб огън, без капак, до готовност. Оставя се да се охлади, без да се вади от съда.

 


4
Варена тиква с орехи и карамфил 4
Сервира се с кокосовите стърготини, смлените или натрошени орехи и шамфъстък.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2015
Чудесен десерт!
2.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2014
Вода не се добавя, защото тиквата пуска достатъчно.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2014
Добавя ли се вода при течността , която се е отделила от тиквата, преди да се сложи на котлона?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта