Вареники с червено цвекло и козе сирене

Дата: 04.11.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
380 г брашно (+ за размесване)
1 яйце
200 г заквасена сметана
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. захар
1 с. л. оцет
1 ч. л. сол
за плънката:
4 малки глави червено цвекло
4 малки картофа (около 300 г)
200 г козе саламурено сирене
1/2 връзка магданоз
1 скилидка чесън
20 г краве масло
1 с. л. винен оцет
сол на вкус
за гарниране:
60 г краве масло
200 г заквасена сметана
1 скилидка чесън
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Вареники с червено цвекло и козе сиренеСодата се разбърква със заквасената сметана.
2
Вареники с червено цвекло и козе сирене 2Тестото се приготвя като брашното се смесва със солта, захарта и яйцето. Прибавя се сметаната със содата. Налива се оцетът.
3
Вареники с червено цвекло и козе сирене 3Замесва се редно твърдо тесто.
4
Вареники с червено цвекло и козе сирене 4Покрива се и се оставя да почине.
5
Вареники с червено цвекло и козе сирене 5Картофите за плънката се сваряват.
6
Вареники с червено цвекло и козе сирене 6Обелват се.
7
Вареники с червено цвекло и козе сирене 7Намачкват се, докато са още топли.
8
Вареники с червено цвекло и козе сирене 8Червеното цвекло се обелва.
9
Вареники с червено цвекло и козе сирене 9Реже се на кубчета.
10
Вареники с червено цвекло и козе сирене 10Запържва се в маслото.
11
Вареники с червено цвекло и козе сирене 11Прибавя се наситненият чесън и се посолява.
12
Вареники с червено цвекло и козе сирене 12Оставя се на огъня, докато цвеклото стане готово, но леко хрупкаво в средата. Тогава се налива оцетът, разбърква се, и след минута-две се дърпа от огъня и се оставя да се охлади.
13
Вареники с червено цвекло и козе сирене 13Разбърква се с наситнения магданоз и намачканите картофи.
14
Вареники с червено цвекло и козе сирене 14Тестото се разточва на тънка кора с дебелина от около половин сантиметър и с помощта на ринг от него се изрязват кръгчета.
15
Вареники с червено цвекло и козе сирене 15В центъра на всяко кръгче се слага от плънката и се поръсва с натрошено сирене.
16
Вареники с червено цвекло и козе сирене 16Краищата се намазват с вода, прегъват се надве, прищипват се с пръсти и се натискат с вилица, за да се залепят добре.
17
Вареники с червено цвекло и козе сирене 17Варят се в голямо количество подсолена вода – щом изплуват на повърхността са готови.
18
Вареники с червено цвекло и козе сирене 18След това се запържват в сгорещено масло до златисто.
19
Вареники с червено цвекло и козе сирене 19Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва със сметаната.
20
Вареники с червено цвекло и козе сирене 20Варениките се поднасят със сметановия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Мария, би могла да ги изпечеш, но имай предвид, че тъй като това тесто не е пухкаво, не очаквай да се получат като кифлички, а по-скоро като пълнени содени хлебчета.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2014
А дали ще се получи, ако се опекат, вместо да се варят и пържат?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта