Вариация на табуле

Дата: 10.02.2012
Източник: Бон Апети
Вариация на табуле
 
Необходими продукти:
150 г кускус без варене
3 връзки магданоз
1 връзка босилек
4–5 стръка пресен лук
50 г сурови белени бадеми
1/2 нар
за дресинга:
60 мл салатен зехтин
сокът и кората от 1/2 лимон
1 ч. л. чесън на прах
сол и пипер меланж на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Вариация на табуле
Кускусът се залива с топла вода, покрива се с фолио и се оставя да набъбне (количеството течност зависи от вида кускус, обикновено има инструкция на опаковката).


2
Вариация на табуле 2
Магданозът, босилекът и пресният лук се нарязват наситно.


3
Вариация на табуле 3
От нара се наронват зрънца.


4
Вариация на табуле 4
Бадемите се нарязват по дължина.


5
Вариация на табуле 5
Приготвя се дресинга, като се смесят настърганата кора и сокът от лимон, сухият чесън, зехтинът, сол и пипер меланж.


6
Вариация на табуле 6
Кускусът се полива със студена вода, за да се охлади, ако има нужда. В купа се смесват всички продукти и се залива с дресинга. Разбърква се и се поднася в купички, които правите от корите на половин нар.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2013
Прекрасна свежа салата. Любимият босилек замених с джоджен и суровите белени бадеми с печени. Нарът според мен не бива да се пропуска. Придава тържественост. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта