Вързана питка

Дата: 12.10.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг брашно
4 яйца
1/2 кубче мая
3 с. л. кисело мляко
3 с. л. олио
1 1/2 с. л. захар
1 с. л. сол
1 в. ч. газирана вода
сусамово семе за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Вързана питка В брашното се прави "кладенче", в което се слагат киселото мляко, солта, захарта, олиото, 3 яйца и разтворената в топла вода мая. Постепенно се налива газираната вода и се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса за около 25-30 минути.
2
Вързана питка 2Гототвото тесто се премесва отново и се разделя на еднакви средноголеми парчета.
3
Вързана питка 3Всяко парче се разточва на фитил, който се връзва на "фльонга". Подреждат се в намазнена тава и се оставят отново да втасат за 20 минути.
4
Вързана питка 4Питата се намазва с яйце, поръсва се със сусамовото семе и се пече около 20-30 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
:) хубава ми се получи
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта