"Вдъхновение от тирамису"

Дата: 22.04.2005
Източник: Бон Апети
 
Необходими продукти:
5 белтъка
50 мл бяло вино
100 г захар
250 г "Маскарпоне"
5 жълтъка
70-80 г захар
150 г лешници
3 ч. л. какао
380 г захар
шоколад за настъргване
 

Начин на приготвяне:
1
Белтъците се разбиват на сняг, като на части се прибавя захарта. Щом са готови, се добавя какаото.
2
70-80 г захар се карамелизират, изсипват се лешниците. След това се поставят на салфетка и когато захарта стегне, се смилат фино.
Изсипват се в разбитите белтъци, като се бърка с шпатула.
3
Кремът се поставя в пош и върху покрита с хартия за печене тава се шприцоват спирали. Пекат се 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се охлаждат и се отделят от хартията.
4
Жълтъците се разбиват със захарта. Когато стане пяна, бъркането продължава на водна баня, като се налива бялото вино. Прибавя се към разбитото "Маскарпоне". Оставя се в хладилник, за да се стегне.
5
Сервира се, като върху крема от жълтъци се поставя диск от изпечените белтъци. Така се нареждат три пласта, които се покриват с крема и се поръсват с настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта