Веганска шоколадова торта с авокадо

Неочаквано вкусна и ефектна торта
Източник: Илза Атанасова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.09.2015
Веганска шоколадова торта с авокадо
 
Необходими продукти:
за блата:
360 г брашно
360 г кафява захар "Мусковадо"
45 г какао
475 мл вода
60 мл олио
1 авокадо
2 с. л. оцет
2 ч. л. бакпулвер
1-2 щипки сол

за крема:
2 бр. авокадо
400 г пудра захар
1 шушулка ванилия
сокът от 1 лайм

за украса:
100 г шамфъстък
50 г печено кашу


Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват брашното, какото, захарта, бакпулвера, солта и хубаво се разбърква.
2
В друга купа се смесват водата, олиото и оцета. Към тях се добавя авокадото намачкано с вилица и се разбъркват до получаването на хомогенна смес.
3
Течните и сухите съставки хубаво се разбъркват и получената смес се изсипва във форма с диаметър 24 см, намазана с олио и застлана с пергаментова хартия за печене. Хубаво се заравнява и се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна около 1 час. След това се оставя да се охлади.
4
Крема с еприготвя като авокадото се почиства от костилката и се пасира в блендер. Към него се добавят сока от лайма, ванилията и пудрата захар. Разбива се с миксер до получаването на гладък и пухкав крем.
5
Блата се разрязва на две. Върху единия се разпределя половината от крема, слага се другия блат и върху него се слага останалата част от крема и хубаво се заглажда. Тортата се украсява с предварително запечените и нарязани наедро ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: