Вегетарианска мусака с орехи

Дата: 13.02.2014
Източник: Десисалва
ТИТЛА: Хоби готвач
Вегетарианска мусака с орехи
 
Необходими продукти:
1 кг. картофи
1 морков
1 червена чушка
1 глава лук
1 бурканче от пюре доматен сок
черен пипер на вкус
чубрица на вкус
сол на вкус
4-5 стръка пресен магданоз
50 мл олио
50 г белен суров слънчоглед
5-6 нарязани на ситно орехи
за заливката
1 кофичка кисело мляко
3 яйца
1 щипка сода бикарбонат
1 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Вегетарианска мусака с орехи Нарязваме си на ситно лука, морковите и чушката.
2
Вегетарианска мусака с орехи  2Нарязваме на кубчета катрофите.
3
Вегетарианска мусака с орехи  3Накълцваме на ситно орехите и ги смесваме със слънчогедените семки.
4
Вегетарианска мусака с орехи  4В тенджера с дебело дъно запържваме леко лука в загрятото олио, след това се добавят орехите и слънчогледът - бърка се непрестанно. Като се позапържат малко към тях се добавят морковът и чушката с малко вода, за да се позадушат. Като поизври водата се добавят доматите и подправките. Всичко това се похлупва с капак, за да се позадуши.
5
Вегетарианска мусака с орехи  4След като морковът и чушката са се задушили, добавяме и картофите, разбъркваме и оставяме на котлона, докато и те се позадушат леко.
6
Вегетарианска мусака с орехи  6Изсипваме цялата смес в тава, добавяме вода на равно със сместа и печем на 220 градуса, докато всичко се свари хубаво.
7
Вегетарианска мусака с орехи  7През това време си правим заливката като за сега разбъркваме само яйцата и киселото мляко.
8
Вегетарианска мусака с орехи  8Когато всичко е сварено добре, вадим от фурната и изсипваме половината от заливката. Разбъркваме добре, за да се разпредели равномерно.
9
Вегетарианска мусака с орехи  9Към останалата половина от заливката добавяме щипка сода и с. л. брашно. Заливаме мусаката отгоре равномерно.
10
Вегетарианска мусака с орехи  10Връщаме във фурната и печем, докато заливката покафенее. Бон Апети :)
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2016
правила съм я (без орехите) и е много вкусна
2.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2014
Много вкусна и лесна рецепта. Може би само трябва да се уточни количеството на доматеното пюре - 100-150 мл миля, че е достатъчно. Ако се сложи повече се получава малко кисело.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2014
Става много добре и със соеви гранули, предварително накиснати в топла вода, за да набъбнат, идеално заместват каймата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта