Вегетарианска шкембе чорба от кладница

Дата: 27.10.2011
Източник: Бон Апети
Вегетарианска шкембе чорба от кладница
 
Необходими продукти:
1/2 кг гъби кладница
60 г краве масло
2 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
за овкусяване:
5–6 скилидки чесън
100 мл оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Вегетарианска шкембе чорба от кладница
Гъбите се нарязват на парчета като за шкембе. Задушават се в маслото и в собствения си сос, под капак. След това капакът се маха и се оставя водата да се изпари и гъбите да се запържат.


2
Вегетарианска шкембе чорба от кладница 2
Слага се брашното, разбърква се и се наливат около 800 мл вода. Когато кипне се налива прясното млякото. Овкусява се със сол и черен пипер.


3
Вегетарианска шкембе чорба от кладница 3
Супата ври още малко и се сваля от огъня. Чесънът се намачква и се смесва с оцета. Шкембето се сервира топло с чесновата подправка.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2014
3.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2013
Толкова лесна и вкусна!
2.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2014
Съгласен с лютите чушлета
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Лесна ,бърза и вкусна рецепта.Харесва ми предаването и ги гледам с удоволствие всеки ден.Благодаря.Тук бих прибавила и малко стрит лют червен пипер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта