Вегетариански пелмени

Дата: 02.04.2004
Източник: Бон Апети
Вегетариански пелмени
 
Необходими продукти:
2 1/2 ч. ч. брашно
2-3 с. л. ябълков оцет
1/2 с. л. захар
5-6 с. л. соев сос
4-5 с. л. кетчуп
1 глава лук
1/4 ч. л. натриев глутамат
3 резена джинджифил (1/2 ч. л. сух)
1/2 ч. л. сусамово олио
2-3 с. л. соев сос
30-40 г оризови нудълс (спагети)
2-3 шепи спанак
1 шепа сухи манатарки
150 г прясно зеле
1 с. л. сол
1/2 ч. л сусамово олио
 

Начин на приготвяне:
1
Вегетариански пелмениБрашното се пресява, добавя се солта и постепенно се налива 1 ч. ч. хладка вода. Меси се на ръка, докато се получи меко еластично тесто.
2
Вегетариански пелмени 2Кипва се вода и в една част от нея се накисват сухите гъби, а в останалата се сваряват оризовите спагети.
3
Вегетариански пелмени 3Джинджифилът се накълцва наситно. Зелето се нарязва на ивици, изсипва се във водата, където са сварени спагетите, и се бланшира за 1/2–1 минута заедно със спанака и нарязания надребно лук.
4
Вегетариански пелмени 4Накиснатите манатарки и охладените спагети се нарязват надребно и се поставят в купа с изцедените спанак и зеле. Прибавят се джинджифилът, соевият сос, сусамовото олио и натриевият глутаминат, разбърква се и се оставя да отлежи.
5
Вегетариански пелмени 5От тестото се разточва кора и с помощта на пръстен се изрязват кръгове. Разтеглят се на ръка и краищата се намазват с вода. В средата се поставя плънката и се затварят добре, за да не се разпаднат по време на варене.
6
Вегетариански пелмени 6Пелмените се подреждат в кошница за варене на пара, която е поставена в съд с вряща вода. Варят се около 10-15 минути.
7
Вегетариански пелмени 7Всички продукти за соса се слагат в купа и хубаво се разбъркват. Преди консумация сварените пелмени се топват в соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта