Вегетарианско-овчарски пай

Дата: 22.04.2004
Източник: Бон Апети
Вегетарианско-овчарски пай
 
Необходими продукти:
250 г аспержи (стерилизирани)
1/4 ч. л. смляно индийско орехче
50 г краве масло
1 кг картофи
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. мащерка
1 с. л. доматен сос
2–3 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
3 с. л. бяло вино
30 г краве масло
1 буркан горски гъби
250 г печурки
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Вегетарианско-овчарски пайАспержите се почистват, като се обелват и се отрязват два пръста от долната част. Нарязват се на по-малки парченца и се поставят в кипнала вода, за да се бланшират. Стоят няколко минути, изваждат се и се поставят в леденостудена вода.
2
Вегетарианско-овчарски пай 2Печурките се нарязват и се запържват в тиган с разтопеното масло.
3
Вегетарианско-овчарски пай 3Чесънът и лукът се накълцват, слагат се при зачервилите се печурки и се пържат 1 минута. След това при тях се изсипват изцедените от соса горски гъби и аспержите.
4
Вегетарианско-овчарски пай 4Ароматизира се с виното, добавя се доматеният сос и се подправя с мащерката и черния пипер. Щом течността се изпари, тиганът се отстранява от котлона.
5
Вегетарианско-овчарски пай 5Картофите се пюрират и се подправят с индийското орехче и маслото. В йенски съд се слагат готовите зеленчуци, отгоре се поставят пюрираните картофи и се пече 30–40 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


450 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта