Великденска салата

Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2004
Великденска салата
 
Необходими продукти:
1 маруля
100 г спанак
1 връзка репички
1 връзка пресен лук
5–6 стръка магданоз
100–120 г сирене
2 печени чушки
6–8 с. л. олио
2 с. л. оцет
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Великденска салата
Марулята и спанакът се измиват, подсушават се и се нарязват на ивици. Останалите зеленчуци се режат на по-едро и се поставят в купа заедно със спанака и марулята.
2
Великденска салата 2
Печените чушки за соса се счукват в хаванче с олиото, добавя се сиренето и се мачка, докато се превърне в пастет. Подправя се с оцета и черния пипер и непосредствено преди сервиране се излива върху салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2014
Пролетно време само такава салата обичам да похапвам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: