Великденски гнезда

Дата: 03.05.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 зърна грозде (или малки ягоди)
50 г бял шоколад
2 тортили
2 с. л. какао
2 с. л. пудра захар
20 г сушено манго
20 г сушени череши
20 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Великденски гнезда
Шоколадът се разтопява  в микровълнова фурна. Зърната грозде се забиват на шишчета и се овалват в шоколада. С пръсти се поръсва с част от какаото (целта е да се получи подобие на пъдпъдъчи яйца). Шишчетата се оставят прави, за да стегне шоколадът – може да ги забиете в стиропор.

 


2
Великденски гнезда 2
Тортилите се навиват на руло и се нарязват на тънки ивици. Слагат се в купа, заливат се с разтопеното масло и се разбъркват. След това се поставят в тава с хартия за печене, като се оформят гнезда. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 10 минути.

 


3
Великденски гнезда 3
Когато са готови, се поръсват с останалото какао и пудрата захар.

 


4
Великденски гнезда 4
Отгоре се слага от нарязаните надребно манго и череши и шоколадовите плодове, извадени от шишчетата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта