Великденски кексчета

Лесни и апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
240 г брашно
160 г захар
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сода бикарбонат
140 г краве масло (на стайна температура)
3 яйца
200 мл прясно мляко
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 щипка сол

за крема:
220 г краве масло (на стайна температура)
50 г какао
50 г черен шоколад (80%)
100 г пудра захар
1/2 есенция ром
36 бр. малки шоколадови яйца за декорация



Начин на приготвяне:
1
Великденски кексчета
Брашното се смесва с бакпулвера, содата, бурбонската ванилова захар и солта.
2
Великденски кексчета 2
Маслото се разбива със захарта и към тях, при непрекъснато разбиване, се прибавят яйцата и прясното мляко, а накрая и сухите съставки.
3
Великденски кексчета 3
Разбърква се добре, докато се получи еднородна смес, която се разпределя във форма за мъфини, с хартийки за печене.
4
Великденски кексчета 4
Кексчетата се пекат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 20 минути. След това се охлаждат.
5
Великденски кексчета 5
Кремът се приготвя като шоколадът се разтопява и се оставя да се охлади.

6
Великденски кексчета 6
Маслото се разбива много добре със захарта и към тях се добавят какаото, есенцията ром и разтопеният шоколад.
7
Великденски кексчета 7
Кексчетата се декорират с крема и шоколадовите яйца.



Съвет:
За да извадите по-лесно кексчетата от хартийките, ги намазнете, преди за изсипете тестото в тях.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2018
Кокосовото масло за готвене! Неутрално е и няма натрапчив вкус! Сладкишите стават стегнати, а когато ги отхапеш, започват да се топят в устата! Поне на мен много ми харесват десертите, които съм направила с кокосово масло вместо с краве масло!
6.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2016
Страхотен вкус
5.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2015
Станаха много вкусни!
4.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2015
Следващия път ще пробвам с крем сирене :)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2015
Меглена, тъй като това е маслен крем, нормално е да се усеща наситен вкус на масло. Ако искаш, може да опиташ да замениш маслото с крем сирене!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: