Великденски яйца

Дата: 21.04.2011
Източник: Бон Апети
Великденски яйца
 
Необходими продукти:
1 кора сварени яйца
4 с. л. оцет
за червените:
200 мл сироп от нар (гренадин) н на 200 мл вода
за жълтите:
100 г куркума на 200 мл вода
за сините:
200 г листа от червено зеле на 200 мл вода
за зелените:
200 мл сироп от мента на 200 мл вода
 

Начин на приготвяне:
1
Великденски яйцаНа котлона в четири касероли се кипва вода. В едната се прибавя гренадин, във втората – листата от червено зеле, в третата – куркума и в четвъртата – сироп от мента. Листата от червено зеле се оставят да врат около 15 минути, докато си пуснат сока и след това течността се прецежда. Водата с куркумата също се прецежда. И в четирите касероли се слага по 1 с. л. оцет.
2
Великденски яйца 2Сварените яйца се разпределят в касеролите и се оставят да се боядисват поне за 1 час. Готовите яйца се оставят да изсъхнат, намазват се с олио и се подреждат в купа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


257 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта