Великденско руло

Дата: 03.05.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно за козунаци
1 жълтък
160 мл топло мляко
6 с. л. захар
100 г краве масло
15 г жива мая
1/2 ч. л. сол
4 с. л. маково семе
 

Начин на приготвяне:
1
Великденско руло
Маята и 1 с. л. захар се разтварят в топлото млякото и се оставя маята да шупне. В купа се сипват брашното, солта, жълтъкът, 30 г разтопено масло и шупналата мая.

 


2
Великденско руло 2
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса в намазнена купа.

 


3
Великденско руло 3
Когато е готово, се разточва на правоъгълна кора с дебелина 1 см. След това се намазва с 50 г разтопено масло и се поръсва с 3 с. л. захар и мака. Навива се на руло и се разрязва на две по дължина, не съвсем до края.

 


4
Великденско руло 4
Получените две дълги парчета се усукват и след това рулото се завива в кръг. Поставя се в тава, намазва се с останалото масло и се поръсва с 1 с. л. захар.

 


5
Великденско руло 5
Пече се за 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. След това се намалява на 180 градуса и се пече още 25 минути. Когато е готово, се напръсква с 50–60 мл вода, смесена с 1 с. л. захар. Покрива се с чиста кърпа, леко да омекне, и се поднася.

 

 

Съвет: От тези продукти излиза 1 руло.

 


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2015
Брашното за козунаци може да се замени с бяло брашно тип 500.
4.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2015
Брашното за козунаци с какво друго брашно мога да го заместя? Благодаря ви за страхотната рецепта
3.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2014
Стана много пухкаво и въздушно, но тестото не беше сладко. Следващият пьт бих добавила захар и в тестото.
2.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2014
Иванка, както сме написали в рецептата, рулото се пече веднага след като се оформи. Ако решиш, следващият път можеш да го оставиш да втаса след оформянето - вероятно ще стане още по-пухкаво! Успех и очакваме да споделиш опита си с нас! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2014
Направих го миналия Великден и стана много хубаво, но не съм сигурна за точния резултат. Така, че имам въпрос след оформянето на рулото направо ли се пече или се оставя да почине преди печене?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта