Велинградска картофена чорба

Дата: 27.01.2003
Източник: Бон Апети
Велинградска картофена чорба
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 ч. л. черен пипер
2-3 щипки чубрица
2-3 щипки сушена целина
2-3 щипки сушен копър
1 яйце
60 г краве масло
1 к. ч. кисело мляко
1 глава лук
2 моркова
1 1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Велинградска картофена чорбаМорковите се почистват с нож и се настъргват на ситно ренде. Маслото се сгорещява в тенджера и морковите се задушават за 2-3 минути на тих огън под капак.
2
Велинградска картофена чорба 2Добавят се нарязаната надребно глава лук и обелените и настъргани на едро ренде картофи. Заливат се с 2 л топла вода, посоляват се и се кипват, след което се варят 20 минути на тих огън под капак.
3
Велинградска картофена чорба 3Добавят се подправките и чорбата се вари още 20 минути под капак.
4
Велинградска картофена чорба 4Яйцето се разбива в купа, добавя се кисело мляко и с бъркане постепенно се налива черпак от бульона на чорбата. Застройката се излива постепенно в чорбата, като се разбърква, след което котлонът се изключва. Готовата чорба се поръсва с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта