Велинградска салата

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2003
Велинградска салата
 
Необходими продукти:
200–300 г фасул (“Софенка”)
1 морков
1 печена чушка
2–3 кисели краставички
1 глава лук
4–5 с. л. олио
2 с. л. оцет
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. джоджен
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Велинградска салата
Лукът се реже надребно, запържва се в предварително загрятата мазнина, прибавя се червеният пипер и се разбърква. След като добие стъклен вид, се изважда и мазнината се прецежда.
2
Велинградска салата 2
Фасулът и морковите се сваряват и се поставят в купа заедно с нарязаните кисели краставички и печени чушки. Заливат се с прецедената мазнина от лука и се овкусяват с подправките.
3
Велинградска салата 3
Салата се сервира с накълцания магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2016
Любима рецепта на семейството ми от много време - днес за пореден път я сготвих. Пробвайте!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: