Венециански бисквити

Сладки ароматни изкушения с дъх на ром
Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
330 г царевично брашно
330 г бяло брашно тип 00
150 г краве масло (на стайна температура)
150 г захар
100 г тъмни стафиди (напоени в 50 мл тъмен ром)
4 яйца
2 с. л. прясно мляко
1 лимон (кората)
1 ванилия
1 щипка сол
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Венециански бисквити
Яйцата и захарта се разбиват много добре с миксер.
2
Венециански бисквити 2
В купа се смесват настърганата лимонова кора, двата вида брашно, солта и ванилията.
3
Венециански бисквити 3
Разбитите яйца със захар се смесват със сухите съставки.
4
Венециански бисквити 4
Прибавят се маслото, млякото и стафидите, предварително отцедени от рома.
5
Венециански бисквити 5
От тестото се оформя фитил, нарязва се на еднакво дебели филии.
6
Венециански бисквити 6
Подреждат се в тава с незалепващо покритие или покрита с хартия за печене. По повърхността им с нож се правят декоративни шарки – ромбчета.
7
Венециански бисквити 7
Пекат се в загрята на 180 градуса с вентилатор фурна за около 30 минути. Готовите бисквити се поръсват с пудра захар.



Съвет:
Времето за печене зависи от големината на сладките.
Готовите бисквити могат да се съхраняват 2 седмици в буркан.


Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2024
При мен беше бренди, попритиснах стафидите да ми го върнат. Не очаквах да стане без сода, също не предполагах, че може да сложа брашното преди маслото и няколко пъти проверих, дали не пише тестото да престои в хладилник. Обаче всичко се получи добре точно по рецептата. Оценявам високо смесването на брашна и бисквитите ще се застоят в менюто ни.
13.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2018
Вместо в ром накиснах стафидите в уиски. Малко се препекоха , но станаха много вкусни :)
12.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2017
Много ароматни-благодарности !
11.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Джунейт Шефкет, може да замениш рома с ароматен алкохол, като например бренди, порто, марсала или портокалов ликьор. Или може да накиснеш стафидите във вода с есенция ром - не е същото, но пак ще се получи.
10.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2016
може ли идея за заместник на ром в този случай?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: