Видинска баница

Дата: 03.03.2007
Източник: Бон Апети
Видинска баница
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
3-4 с. л. лимонада
1 жълтък
1 щипка сол
1 пакетче ванилия на прах
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 кофичка кисело мляко
5 яйца
100 мл олио
400-500 г сирене
2-3 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Видинска баницаЯйцата се разбиват в купа, посоляват се и се налива олиото.
2
Видинска баница 2Содата се сипва в киселото мляко, разбърква се и се смесва с яйцата.
3
Видинска баница 3Сиренето се натрошава в купа и се залива с разбитите яйца.
4
Видинска баница 4Плънката се разбърква добре с вилица, като едновременно се мачка. След това се ароматизира с ванилията.
5
Видинска баница 5Тава се намазва с олио и в нея се слагат 2 точени кори.
6
Видинска баница 6Върху корите се сипва част от плънката, разпределя се равномерно и краищата на корите, които са останали извън тавата, се завиват навътре.
7
Видинска баница 7Отгоре се слагат още 2 кори и процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите.
8
Видинска баница 8 Жълтъкът, лимонадата и олиото за заливката се разбиват заедно.
9
Видинска баница 9Баницата се залива с готовата смес.
10
Видинска баница 10Върху баницата се правят разрези с нож. Тавата се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна и баницата се пече до готовност (около 20 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта