Видинска саламура с люта саламурийка

Гост: Веско Анев, специални ефекти
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2005
Видинска саламура с люта саламурийка
 
Необходими продукти:
700-800 г филе от шаран, бяла риба и сафрид
5-6 зелени чушки
1 домат
7-8 стръка девесил
5-6 стръка магданоз
5-6 зърна бахар
червен и черен пипер на вкус
1 лимон
2-3 люти чушки
2-3 скилидки чесън
2-3 стръка магданоз
2-3 стръка копър
2 с. л. олио
2 с. л. оцет


Начин на приготвяне:
1
Видинска саламура с люта саламурийка
Рибата се поставя на скарата и се запича. Зелените чушки се нарязват на четвъртини, доматът и лимонът – на колелца.
2
Видинска саламура с люта саламурийка 2
Зеленчуците и лимонът се запичат заедно с рибата, след което се нарязват на кубчета. Рибата се обезкостява и се накъсва на малки парчета.
3
Видинска саламура с люта саламурийка 3
В тенджера се наливат 1 1/2 л вода и се изсипват нарязаните зеленчуци. Овкусява се със сок от лимон, поръсва се със зърна бахар, нарязани наситно девесил и магданоз, червен и черен пипер на вкус. Прибавя се обезкостеното месо от рибата и се кипва.
4
Видинска саламура с люта саламурийка 4
Чесънът, лютите чушки, магданозът и копърът за саламурийката се нарязват наситно, поръсват се с олиото и оцета и се разбъркват, докато се смесят добре. Саламурийката се поднася с готовата супа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: