Виенска чеснова супа

Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2001
Виенска чеснова супа
 
Необходими продукти:
100 г див чесън
1 глава кромид лук
бялата част на 1 стрък праз лук
3 с. л. сметана
50 г краве масло
1 жълтък
2 с. л. брашно
2 кубчета телешки бульон
индийско орехче
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Виенска чеснова супа
Една глава кромид лук и бялата част на праза се нарязват наситно. Смесват се и заедно с 50 г краве масло се поставят на котлона. Задушава се около 5 минути на тих огън.
2
Виенска чеснова супа 2
Прибавя се 1 пълна с. л. брашно и сместа се запържва до златисто. Поставя се 1 глава ситно накълцан чесън, залива се с 1 1/2 л вода. След като кипне, ври около 10 минути на тих огън.
3
Виенска чеснова супа 3
Когато супата е почти готова, се прибавят 2 кубчета телешки бульон и се оставя да се разтворят. Приготвя се застройката, като жълтъкът се смесва с 3 с. л. сметана, с подправката и щипка индийско орехче. Разбърква се добре.
4
Виенска чеснова супа 4
Супата се застройва. Накрая се прибавя ситно нарязаният магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2016
Много бърза, вкусна и различна рецепта! Трябва да се пробва!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: