Виенска чеснова супа

Дата: 18.04.2001
Източник: Бон Апети
Виенска чеснова супа
 
Необходими продукти:
100 г див чесън
индийско орехче
2 кубчета телешки бульон
2 с. л. брашно
1 жълтък
50 г краве масло
3 с. л. сметана
бялата част на 1 стрък праз лук
1 глава кромид лук
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Виенска чеснова супаЕдна глава кромид лук и бялата част на праза се нарязват наситно. Смесват се и заедно с 50 г краве масло се поставят на котлона. Задушава се около 5 минути на тих огън.
2
Виенска чеснова супа 2Прибавя се 1 пълна с. л. брашно и сместа се запържва до златисто. Поставя се 1 глава ситно накълцан чесън, залива се с 1 1/2 л вода. След като кипне, ври около 10 минути на тих огън.
3
Виенска чеснова супа 3Когато супата е почти готова, се прибавят 2 кубчета телешки бульон и се оставя да се разтворят. Приготвя се застройката, като жълтъкът се смесва с 3 с. л. сметана, с подправката и щипка индийско орехче. Разбърква се добре.
4
Виенска чеснова супа 4Супата се застройва. Накрая се прибавя ситно нарязаният магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2016
Много бърза, вкусна и различна рецепта! Трябва да се пробва!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта