Виенска картофена супа

Дата: 05.03.2003
Източник: Бон Апети
Виенска картофена супа
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 стрък праз
4-5 картофа (700 г)
3 с. л. сметана
1 морков
100 г гъби
2 кубчета телешки бульон
30 г краве масло
1/2 ч. л. майорана
 

Начин на приготвяне:
1
Виенска картофена супаВ тенджера се слагат нарязаните наедро глава лук и картофи (обелени) и целият морков. Заливат се с 1 1/2 л студена вода и след като кипне, се стрива телешкият бульон. Захлупва се и ври на тих огън, като 5 минути преди да се свали от огъня, се добавя майораната.
2
Виенска картофена супа 2Празът се нарязва на фин жулиен и се запържва на силен котлон за около минута, след което се прибавят нарязаните на филийки гъби.
3
Виенска картофена супа 3Щом морковът се свари, се изважда от бульона и се нарязва на малки кубчета. Лукът и картофите се пюрират.
4
Виенска картофена супа 4В дълбока чиния се сипва от пюрираната супа, добавят се запържени праз и гъби и кубчета моркови. Гарнира се с лъжица сметана и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта