Виенски шницел

Дата: 11.07.2014
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Виенски шницел
 
Необходими продукти:
600 г месо от свински или телешки шол
1-2 яйца
50 г галета
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
50 г брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Преди да нарежете месото, по-лесно можете да го сложите да стегне леко във фризера. Почистете го от всякакви ципи. Порциите се режат напречно на мускулното влакно, след което се начукват добре до дебелина около половин сантиметър. Получените котлети се начукват на тънко.
2
Всяко парче поръсваме с черен млян пипер и сол, овалваме в яйце, после в брашно и галета и потапяме в нагорещена маслена баня. Мазнината в съда трябва да е повече за да не залепват шницелите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта