Виетнамски рулца

Дата: 27.12.2011
Източник: Бон Апети
Виетнамски рулца
 
Необходими продукти:
450 г свинска кайма
1 малка глава лук
1 морков
10 г сухи гъби шийтаке
1 яйце
200 г соеви кълнове
75 г оризови нудли
1 пакет оризови кори
15 мл сос от стриди
1 бира
сол, черен пипер и захар на вкус
олио за пържене
за соса:
1 люта чушка
1 с. л. захар
60 мл сос от стриди
3 с. л. сок от лайм
180 мл вода
 

Начин на приготвяне:
1
Виетнамски рулца
Нудлите се накисват в топла вода докато омекнат. След това се отцеждат и се нарязват наедро. Гъбите също се накисват във вода. Соевите кълнове се бланшират за кратко и се охлаждат.


2
Виетнамски рулца 2
Морковът се настъргват на едро ренде, а лукът се наряза на жулиен. Смесват се с каймата, нудлите, отцедените гъби, кълновете, яйцето, соса от стриди, сол, захар и черен пипер.

3
Виетнамски рулца 3
Оризовите кори се потапят една по една в бирата.


4
Виетнамски рулца 4
После във всяка се слага част от плънката.


5
Виетнамски рулца 5
Двата края се прегъват навърте, така, че да се получи нещо като висок правоъгълник и се завиват стегнати рула.


6
Виетнамски рулца 6
Пържат се на средна температура, едно по едно, в сгорещено олио на маслена баня, за кратко. Вадят се върху хартия да се отцедят и после пак се пържат, за да станат хрупкави.


7
Виетнамски рулца 7
Лютата чушка се нарязва наситно и се смесва с останалите продукти за соса. Той се сервира в купичка, заедно с рулцата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта