Винен кебап с мариновано телешко

Дата: 20.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки джолан (с кост)
4 скилидки чесън
4 моркова
бялата част от 1 стрък праз
1 глава лук
1 портокал
6 стръка магданоз
4 стръка мащерка
1 дафинов лист
750 мл червено вино „Мерло“
100 г доматен концентрат
2 с. л. олио
1/2 с. л. нишесте
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Винен кебап с мариновано телешкоЛукът и чесънът се режат наедро, а морковите – на големи кубчета.
2
Винен кебап с мариновано телешко 2Празът се цепва и в него се слагат дафиновият лист, мащерката и 4 стръка магданоз. Завързват се с конец.
3
Винен кебап с мариновано телешко 3Месото се реже на кубчета и се слага в голяма купа.
4
Винен кебап с мариновано телешко 4Добавят се морковите, лукът, чесънът и празът с подправките. Овкусява със сол и черен пипер.
5
Винен кебап с мариновано телешко 5Залива се с виното и сока от портокала. Оставя се да се маринова за една нощ, покрито с фолио за свежо съхранение.
6
Винен кебап с мариновано телешко 6След това месото се изважда и се запържва в олиото от всички страни.
7
Винен кебап с мариновано телешко 7В малка част от маринатата се разтваря доматеният концентрат.
8
Винен кебап с мариновано телешко 8А останалата се сипва при месото. Кипва се и се отпенва.
9
Винен кебап с мариновано телешко 9Добавя се доматеният концентрат и се готви под капак на тих огън 3–4 часа. След това празът с подправките се отстранява.
10
Винен кебап с мариновано телешко 10Нишестето се разтваря в малко студена вода, сипва се в ястието и се разбърква.
11
Винен кебап с мариновано телешко 11Кебапът се сервира с настъргана портокалова кора и останалия магданоз, нарязан наситно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


275 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта