Вита баница с пресен лук, лапад и сирене

Дата: 24.03.2010
Източник: Бон Апети
Вита баница с пресен лук, лапад и сирене
 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница (500 г)
150 г пресен лук
150 г лапад
150 г краве масло
3 яйца
300 г краве сирене
150 г кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
50 г маргарин за намазване на тавата
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се почиства, измива се и се реже на колелца. Запържва се за 3–4 минути в 50 г от маслото, като към него се добавя измитият и нарязан лапад да се задуши за 1–2 минути.
2
След като се дръпне от огъня, се оставя да изстине и се добавя към разбитите яйца, смесени със сиренето, киселото мляко и содата.
3
Корите се отделят внимателно, останалото масло се разтопява и с помощта на лъжица фино се намазва първата кора. След това отново с лъжица се нанася от сместа и се разнася в права линия до края на кората. Завива се стегнато руло.
4
По същия начин се приготвят и останалите кори, като в намазнената с маргарина тава се оформят навита баница. Ако е останало масло, баницата се намазва отгоре.
5
Пече се около 20 минути в загрята на 220 градуса фурна. Тавата трябва да е кръгла, за да се оформи истинска вита баница.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2014
това още утре ще го пробвам,мисля,че ще естрахотно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта