Вита пита

Източник: Бон Апети
Дата: 30.06.2023
Вита пита
 
Необходими продукти:
1 кг брашно (колко поеме от него)
2 яйца
1/2 кубче мая
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
3 с. л. олио
300 мл вода
100 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Вита пита

Яйцата се разбиват леко и се смесват със затоплената вода.

 


2
Вита пита 2

Маята се разтваря със солта и захарта. Tрябва да стане леко течна и не се чака да шупне.


3
Вита пита 3

Брашното се пресява, прави се кладенче, в което се слагат маята, яйцата с водата и се налива олиото.


4
Вита пита 4

Замесва се тесто, което трябва да бъде средно твърдо. Оставя се да втаса 1 час, покрито с фолио, за да не хваща кора.


5
Вита пита 5

След това се разделя на 3 топки. Всяка от тях се разточва с големината на тавата, в която ще се пече.


6
Вита пита 6

Корите се слагат една върху друга, като всяка се намазва обилно с масло.


7
Вита пита 7

Навива се на руло, като едновременно с това леко се разтегля на страни. Двата края на рулото се усукват в срещуположни посоки .


8
Вита пита 8

Навива се като охлюв и се поставя в тавата върху намазнена хартия за печене.


9
Вита пита 9

Оставя се да втаса около 40 минути.  Намазва се с разтопено масло и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2015
Питата става страхотна!
18.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2014
Чудесен резултат!
17.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2013
Страхотна рецепта :))
16.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2013
Чудесна рецепта!!!
15.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2013
стана страхотна питка. отиде ми доста по-малко брашно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: