Вителло тонато (Телешко филе с риба тон)

Бернхард Айхнер представя модерна версия със зеленчуков сос на класическия венециански специалитет
Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2006
Вителло тонато (Телешко филе с риба тон)
 
Необходими продукти:
120 г телешко бон филе
100 г риба тон
1-2 с. л. зехтин за пържене
10 зърна черен пипер
3-4 стръка копър
1/4 домат
4-5 стръка магданоз
4 с. л. зехтин
1 ч. л. каперси
2 щипки сол
черен пипер на вкус
сокът от 1/2 лимон
10 листа рукула
1-2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. балсамов оцет
черен пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Вителло тонато (Телешко филе с риба тон)
Нарязаният наситно магданоз и зърната черен пипер се слагат в хаванче и се счукват добре. Филето от риба се овкусява със сол, овалва се в магданозената смес и се запържва от двете страни в нагорещения зехтин за 1-2 минути. (Трябва да остане червено на цвят отвътре.)
2
Вителло тонато (Телешко филе с риба тон) 2
Телешкото филе се посолява, подправя се с черен пипер и се пържи до златисто в зехтина, в който е пържена рибата, като при нужда се долива още малко зехтин.
3
Вителло тонато (Телешко филе с риба тон) 3
Рукулата се слага в купа и се овкусява със солта, балсамовия оцет и зехтина. Доматът се обелва, нарязва се на малки парчета и се смесва с останалите продукти за зеленчуковия сос.
4
Вителло тонато (Телешко филе с риба тон) 4
Телешкото и рибното филе се нарязват на тънки филии и се слагат в порционна чиния. Поливат се със зеленчуковия сос и се покриват с овкусените листа от рукула.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


253 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: