Вратни пържоли с картофи в сол

Сочно свинско с хрупкави зеленчуци и ароматни картофи
Източник: Бон Апети
Дата: 01.07.2011
Вратни пържоли с картофи в сол
 
Необходими продукти:
3 вратни пържоли
6 средноголеми пресни картофа
1 морков
1 глава червен лук
1/2 червена чушка
2 скилидки чесън
50 г бекон на ленти
60 г сирене „Ементал“
50 г краве масло
1 ч. л. горчица
10 стръка див лук
1 стрък розмарин
5 стръка мащерка
2,5 кг морска сол
сол, черен пипер и кимион на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Вратни пържоли с картофи в сол

Картофите се измиват и се слагат в дълбока тава, на дъното на която има слой морска сол. Засипват се хубаво с останалата морската сол и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час.


2
Вратни пържоли с картофи в сол 2

Пържолите се овкусяват със сол, черен пипер, кимион и олио и се запечатват от двете страни в нагорещен грил тиган.


3
Вратни пържоли с картофи в сол 3

След това се нарязват под ъгъл на парчета, подреждат се с леко застъпване в тава за печене и се намазват с горчицата.


4
Вратни пържоли с картофи в сол 4

Зеленчуците се почистват и се нарязват на ивици. Запържват се за кратко в олио, заедно с нарязания на едри парчета бекон.


5
Вратни пържоли с картофи в сол 5

Подреждат се върху пържолите, а върху тях се слага ементалът – нарязан на парчета. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 10–15 минути.


6
Вратни пържоли с картофи в сол 6

Дивият лук, мащерката и розмаринът се наситняват и се разбъркват с маслото.


7
Вратни пържоли с картофи в сол 7

Когато пържолите са готови, се поставят в чинии, около тях се подреждат още горещите картофи, леко разрязани на кръст отгоре, в който се слага от маслото с подправките.


 


Съвет: Солта, в която се пекат картофите, може да се използва многократно за печене.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: