Вретено в странджански сос

Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2007
Вретено в странджански сос
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди (400 г)
10 г краве масло
10 листа от спанак
5-6 гъби
2-3 кисели краставички
кашкавал за поръсване
2 с. л. соев сос
2 с. л. бяло вино
1 с. л. лимонов сок
1-2 щипки захар
2-3 кисели краставички
2 домата
1 зелена чушка
1 глава лук
4 с. л. зехтин
2 ч. л. брашно
1 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. чубрица



Начин на приготвяне:
1
Вретено в странджански сос
Пилешките гърди се начукват, за да се изтънят.
2
Вретено в странджански сос 2
В дълбока купа се смесват соев сос, вино, лимонов сок и 1-2 щипки захар. Филетата се потапят в маринатата, разбъркват се и се оставят да престоят 15 минути.
3
Вретено в странджански сос 3
Чушката и лукът се нарязват наситно, гъбите – на филийки, киселите краставички – на ивици. Листата спанак се бланшират във вряща вода.
4
Вретено в странджански сос 4
Маслото се разтопява в тенджера, сипват се гъбите и се задушават до зачервяване.
5
Вретено в странджански сос 5
Пилешките гърди се отцеждат от маринатата и върху всяка се подреждат последователно спаначени листа, гъби и краставички.
6
Вретено в странджански сос 6
След това гърдите се навиват на руло, като краищата се заострят. Поливат се с малко зехтин.
7
Вретено в странджански сос 7
Рулата се изпичат на грил тиган или скара, като се обръщат. Когато са готови, се поръсват с настърган кашкавал.
8
Вретено в странджански сос 8
Лукът и чушката за соса се задушават за 30 секунди в предварително загретия зехтин. Поръсват се с червен пипер и брашно, разбъркват се и се добавят обелените и нарязани на кубчета домати.
9
Вретено в странджански сос 9
Сипва се остатъкът от маринатата, наливат се около 200 мл топла вода и се разбърква добре.
10
Вретено в странджански сос 10
Сосът къкри, докато се редуцира до желаната гъстота. Накрая се подправя с чубрица и магданоз и се разбърква с нарязаните на ивици кисели краставички. Поднася се заедно с вретеното.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: