Ябълков кекс с крем и глазура

Дата: 30.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кекса:
60 г печени орехи
350 г брашно
170 г светла кафява захар
1 бакпулвер
2 щипки индийско орехче
1 ч. л. канела
1 голяма червена ябълка
3 яйца
100 мл олио
140 г кисело мляко
1/4 ч. л. сода
краве масло за намазване
за крема:
175 г крем сирене
1 яйце
100 г захар
1 с. л. брашно
1 ванилия
60 г краве масло (на стайна температура)
за глазурата:
60 г захар
100 мл животинска сметана
60 г студено краве масло

Начин на приготвяне:
1
Ябълков кекс с крем и глазураОрехите се накълцват.
2
Ябълков кекс с крем и глазура 2Смесват се с брашното, кафявата захар, бакпулвера, индийското орехче и канелата.
3
Ябълков кекс с крем и глазура 3Яйцата се разбиват с олиото. Добавя се смесеното със содата кисело мляко и се разбърква.
4
Ябълков кекс с крем и глазура 4Сухите и течните съставки се смесват.
5
Ябълков кекс с крем и глазура 5Прибавя се обелената и нарязана на кубчета ябълка.
6
Ябълков кекс с крем и глазура 6Кремът се приготвя като крем сиренето се разбива с яйцето, захарта, брашното, ванилията и маслото.
7
Ябълков кекс с крем и глазура 7Форма за торта с дупка в средата се намазва с масло, в нея се сипва половината от кексовото тесто.
8
Ябълков кекс с крем и глазура 8Отгоре се разпределя сместа с крем сирене.
9
Ябълков кекс с крем и глазура 9Покрива се с останалото кексово тесто.
10
Ябълков кекс с крем и глазура 10Кексът се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се за кратко, изважда се от формата върху решетка и се оставя да се охлади много добре.
11
Ябълков кекс с крем и глазура 11Захарта за глазурата се карамелизира.
12
Ябълков кекс с крем и глазура 12Добавя се сметаната.
13
Ябълков кекс с крем и глазура 13Сместа се оставя на котлона, докато карамелът се разтвори и сосът се сгъсти.
14
Ябълков кекс с крем и глазура 14След това съдът се дърпа от котлона, добавя се маслото и се разбърква.
15
Ябълков кекс с крем и глазура 15Глазурата се охлажа и кексът се залива с нея.





Съвет:
По желание към готовия карамелен сос добавете 1–2 щипки сол.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта