Ябълков кейк с целувчена глазура

Дата: 25.02.2013
Източник: Бон Апети
Ябълков кейк с целувчена глазура
 
Необходими продукти:
за блата:
2 1/2 ч. ч. брашно
4 жълтъка
160 г захар
1 ч. ч. прясно мляко
125 г краве масло
1 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
за плодовото покритие:
2 зелени ябълки
за намазване:
200 г сладко от кайсии
за глазура:
4 белтъка
60 г захар
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълков кейк с целувчена глазура
Маслото за блата (размекнато на стайна температура) и захарта се разбиват, докато се получи пухкав крем.

 


2
Ябълков кейк с целувчена глазура 2
Към тях се прибавят жълтъците един по един. Сипват се брашното, бакпулверът и ванилията, продължава да се разбива с миксер.

 


3
Ябълков кейк с целувчена глазура 3
Накрая се налива прясното мляко и отново се разбива.

 


4
Ябълков кейк с целувчена глазура 4
Сместа се изсипва в квадратна тавичка.

 


5
Ябълков кейк с целувчена глазура 5
Върху нея се настъргват предварително обелени ябълки. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути.

 


6
Ябълков кейк с целувчена глазура 6
След това се изважда, охлажда леко и се намазва със загрятото кайсиево сладко.

 


7
Ябълков кейк с целувчена глазура 7
Белтъците се разбиват на сняг със солта с миксер, добавя се захарта и отново се разбива, докато тя се разтвори.

 


8
Ябълков кейк с целувчена глазура 8
С тях се покрива вече изпеченият сладкиш.

 


9
Ябълков кейк с целувчена глазура 9
Запича се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, докато стане златист на цвят – 7 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2014
Получи се много добре и изчезнаа за часове
4.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2014
Преди малко извадих кейка от фурната и чакам да се охлади, за да видя резултата. Бързо и лесно се приготвя. Поради липса на кайсиево сладко сложих такова от боровинки, което надявам се няма да промени много вкуса.
3.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2014
Рецептата е страхотна и много лесен и вкусен сладкиш се получе.Мои приятели също я харесаха
2.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2013
Като цяло не обичам ябълки,но този сладкиш се превърна в много любим за мен и успях да очаровам с вкуса му и моя мъж! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2013
Изпробвах рецептата с надеждата, че ще избегна стиклянето на блата, който обикновено се получава, като правя сладкиш с ябълки. От тази гледна точка не беше особено сполучливо, защото все пак се стикли тестото в известна дълбочина. Вместо кайсиево сладко ползвах мед (кой каквото си има) и на вкус се получи много добре. Тавата бе ометена за отрицателно време. Трябва наистина да се остави да изстине преди да се сложи целувчения слой, защото и той се задуши малко отдолу и не можа да стане хрупкав. Но на вкус - 6!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


334 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта