Ябълков кейк с целувчена глазура

Апетитен десерт с плодов вкус и пухкава шапка
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2019
Ябълков кейк с целувчена глазура
 
Необходими продукти:
за блата:
2 1/2 ч. ч. брашно
4 жълтъка
160 г захар
1 ч. ч. прясно мляко
125 г краве масло
1 ч. л. бакпулвер
1 ванилия

за плодовото покритие:
2 зелени ябълки

за намазване:
200 г сладко от кайсии

за глазура:
4 белтъка
60 г захар
1 щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Ябълков кейк с целувчена глазура

Маслото за блата (размекнато на стайна температура) и захарта се разбиват, докато се получи пухкав крем.

 


2
Ябълков кейк с целувчена глазура 2

Към тях се прибавят жълтъците един по един. Сипват се брашното, бакпулверът и ванилията, продължава да се разбива с миксер.

 


3
Ябълков кейк с целувчена глазура 3

Накрая се налива прясното мляко и отново се разбива.

 


4
Ябълков кейк с целувчена глазура 4

Сместа се изсипва в квадратна тавичка.

 


5
Ябълков кейк с целувчена глазура 5

Върху нея се настъргват предварително обелени ябълки. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути.

 


6
Ябълков кейк с целувчена глазура 6

След това се изважда, охлажда леко и се намазва със загрятото кайсиево сладко.

 


7
Ябълков кейк с целувчена глазура 7

Белтъците се разбиват на сняг със солта с миксер, добавя се захарта и отново се разбива, докато тя се разтвори.

 


8
Ябълков кейк с целувчена глазура 8

С тях се покрива вече изпеченият сладкиш.

 


9
Ябълков кейк с целувчена глазура 9

Запича се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, докато стане златист на цвят – 7 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2022
Вкусно! Малко го препекох белтъка, ама пак е добре :)
6.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2019
Много добре се получи и е много вкусен.
5.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2014
Получи се много добре и изчезнаа за часове
4.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2014
Преди малко извадих кейка от фурната и чакам да се охлади, за да видя резултата. Бързо и лесно се приготвя. Поради липса на кайсиево сладко сложих такова от боровинки, което надявам се няма да промени много вкуса.
3.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2014
Рецептата е страхотна и много лесен и вкусен сладкиш се получе.Мои приятели също я харесаха
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: