Ябълков пай с ванилов крем

Дата: 15.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
125 г брашно
125 г захар
60 г краве масло (на стайна температура)
25 г сурови бадеми
1 ч. л. бакпулвер
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 яйце
1 есенция ром
за плънката:
500 г ябълки сорт „Фуджи“
50 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
за крема:
1 пакетче пудинг „Ванилия“
50 г захар
500 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:
1
Ябълков пай с ванилов кремМаслото за тестото се разбива със захарта.
2
Ябълков пай с ванилов крем 2Прибавят се бурбонската ванилова захар, смлените бадеми, брашното и бакпулверът. Разбърква се.
3
Ябълков пай с ванилов крем 3Добавят се яйцето и есенцията и отново се разбърква.
4
Ябълков пай с ванилов крем 4Тестото се увива във фолио и се оставя за една нощ в хладилник.
5
Ябълков пай с ванилов крем 5Ябълките се белят и се режат на кубчета. Поръсват се със захар и бурбонска ванилова захар и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Слагат се на котлона и се готвят 5–7 минути.
6
Ябълков пай с ванилов крем 6Изваждат се и се оставят да се охладят, а водата, в която са варени, се редуцира, докато се получи сироп.
7
Ябълков пай с ванилов крем 7Пудингът се разтваря в 100 мл от млякото, заедно със захарта. Останалото мляко се кипва.
8
Ябълков пай с ванилов крем 8Дърпа се от огъня, добавя се разтвореният пудинг, разбърква се и се готви на слаб огън до сгъстяване. Охлажда се.
9
Ябълков пай с ванилов крем 9Ябълките се сипват в тава и се заливат с ваниловия крем.
10
Ябълков пай с ванилов крем 10Отгоре се поставя разточеното на тънка кора тесто. Правят се малки отвори, за да излиза парата.
11
Ябълков пай с ванилов крем 11Пече се 25 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
12
Ябълков пай с ванилов крем 12След като се охлади леко, се намазва със сиропа и се оставя за 5 минути да го поеме добре. Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2016
Готвя го вече трети път и винаги свършва за един ден - наистина много сполучлива комбинация.
2.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2015
Много хубав пай
1.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2015
Много вкусно! Пропорциите в рецептата са много добри, следвах всичко точно и се получи отлично. Единствено бих намалила захарта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


377 ДУШИ ОНЛАЙН
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта