Ябълков пай

Гост: Румен Родопски
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Ябълков пай
 
Необходими продукти:
8 ябълки
6 яйца
1 кг брашно
1 щипка сол
8 яйца
400 г брашно
400 г пудра захар
1 бурканче конфитюр


Начин на приготвяне:
1
Ябълков пай
В купа се пресява брашното, счупват се яйцата и се прибавя щипка сол. Омесва се меко еластично тесто, като при необходимост се налива и по малко вода. Оставя се да отлежи.
2
Ябълков пай 2
Ябълките се измиват, почистват се от семето и се нарязват на кръгчета.
3
Ябълков пай 3
Тестото се разпределя в намаслена и набрашнена тава, върху него под лек наклон се подреждат кръгчетата ябълки, като краищата се застъпват.
4
Ябълков пай 4
Приготвя се заливка с разбити яйца, пресято брашно и пудра захар. Трябва да се получи не много гъста еднородна смес.
5
Ябълков пай 5
Ябълките се покриват със заливката и кейкът се пече 30-40 минути в загрята фурна при температура 180 градуса. Когато придобие златист цвят, се намазва с разредения с малко вода конфитюр. Запича се 10 минути. Сервира се топъл или охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: