Ябълков пай

Дата: 09.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
100 г краве масло (на стайна температура)
120 г пудра захар
1 яйце
140 г брашно
1 ванилия
1 ч. л. бакпулвер
за плънката:
4 сладко-кисели ябълки
20 г краве масло
1 ч. л. канела
за маслените трохи:
180 г брашно
120 г краве масло (на стайна температура)
160 г пудра захар
1 ч. л. бакпулвер

Начин на приготвяне:
1
Ябълков пайЯбълките се обелват, нарязват се на кубчета и се готвят в маслото, заедно с канелата, докато омекнат леко. Дърпат се от огъня и се охлаждат.
2
Ябълков пай 2Захарта и маслото за основата се разбиват, прибавя се яйцето и отново се разбива. Сипват се брашното, ванилията и бакпулверът и се разбърква с шпатула.
3
Ябълков пай 3Сместа се изсипва в силиконова форма за печене с диаметър 26 см, оставя се за 10 минути във фризер, след което отгоре се слагат ябълките.
4
Ябълков пай 4Маслените трохи се приготвят като маслото и захарта се разбиват, добавят се бакпулверът и брашното, и се разбърква. Сместа се разпределя върху сладкиша.
5
Ябълков пай 5Паят се пече 35 минути в загрята на 160 градуса фурна. По желание се поднася със сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2016
Ето и готовия резултат . Но при мен печенето беше към 50 минути на 150 градуса с вентилатор .
9.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2016
Страхотна рецепта . Аз използах обикновена захар и добавих към ябълките шепичка бели стафиди .
8.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2016
Рецептата е страхотна. Пайът свърши точно за половин час дори не можах да му направя снимка.
7.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2016
Страхотен!
6.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2015
Стана страхотен! Но сложих по малко захар ....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта