Ябълков сладкиш с грис

Дата: 21.01.2012
Източник: Venislava Kisiovska
ТИТЛА: Чирак
Ябълков сладкиш с грис
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. грис
1ч. ч. захар
5-6 средно големи ябълки
1/2 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. канела
30 грама краве масло
1-2 с. л. мед
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълков сладкиш с грис
В купа се разбъркват сухите съставки.

 


2
Ябълков сладкиш с грис
Ябълките се рендосват и към тях се добавя канелата и меда.

 


3
Ябълков сладкиш с грис
В намазнена тротена форма се изсипва 1 чаена чаша от сухите съставки върху тях се слагат ябълки. Върху ябълките се слага около 10 г от маслото. Следва пак ред със сухите съставки последван от ябълки и масло. Така се реди до края като се завършва с ябълки.

Пече се на 180 градуса около 35-40 минути или до хубав златист цвят

 

Бон Апети!!!


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Ябълките трябва да са по-сочни. Ако се подсладят със захар ще отпуснат още сок, който е необходим за печенето.Разрязан сладкиша създава илюзия за блатове и плънка, като при тортите.
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Тук е добре да се намеси компетентно Венислава, защото рецептата е нейна :)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Вчера правих същия сладкиш, с тази разлика, че следкато се наредят съставките се налива една чаша горещо мляко.Затова смятам, че не се е получил твоя.Просто объркана рецепта. Може би ако се сложат малко натрошени орехи, би се получило много добре. Също така се пече към един час.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Правих го, но сухите съставки и ябълките останаха разделени, къде сбърках?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта