Ябълков сладкиш с карамелизиран хляб

Дата: 07.04.2004
Източник: Бон Апети
Ябълков сладкиш с карамелизиран хляб
 
Необходими продукти:
4 ябълки
2–3 ивички лимонова кора
2–3 щипки индийско орехче
1 ч. л. канела
1 с. л. маргарин
1 с. л. захар
2–3 филии хляб
1 ч. ч. кафява захар
100 г маргарин
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълков сладкиш с карамелизиран хлябЯбълките се обелват, почистват се и се нарязват на четвъртинки. Към тях се добавят лимоновата кора, индийското орехче и канелата и се поставят да се варят в съвсем малко вода. Доовкусява се с маргарина и захарта и варенето продължава около 5–8 минути. След като се сварят, ябълките се пюрират.
2
Ябълков сладкиш с карамелизиран хляб 2В горещ тиган се слагат маргаринът, кафявата захар и натрошеният на трохи хляб и се пържи равномерно, като се бърка.
3
Ябълков сладкиш с карамелизиран хляб 3Сладкишът се подрежда на пластове в йенска форма. Дъното се покрива с половината от запържените трохи, върху тях се изсипва ябълковото пюре, поръсва се с останалите трохи и се заглажда.
4
Ябълков сладкиш с карамелизиран хляб 4Сладкишът се пече около 15 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2015
Направих сладкиша с круши и стана много добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта