Ябълков сладкиш с крем сирене

Дата: 08.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
140 г брашно
125 г краве масло (със стайна температура)
100 г кафява захар
50 г орехи
за крема със сирене:
500 г крем сирене
100 г захар
2 яйца
1 ванилия
за ябълките:
2 ябълки сорт „Златна превъзходна“
30 г захар
1/2 ч. л. канела
за маслените трохи:
120 г брашно
100 г краве масло (със стайна температура)
100 г кафява захар
60 г овесени ядки
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Ябълков сладкиш с крем сиренеОрехите за тестото се смилат.
2
Ябълков сладкиш с крем сирене 2Добавят се брашното и захарта и отново се смилат.
3
Ябълков сладкиш с крем сирене 3Накрая се слага маслото и се смила, докато се получат трохи.
4
Ябълков сладкиш с крем сирене 4Тестото се прехвърля в квадратна форма (с размер 24 см), застлана с пергаментова хартия, и се заглажда добре. Пече се 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Ябълков сладкиш с крем сирене 5Крем сиренето се разбива със захарта.
6
Ябълков сладкиш с крем сирене 6Едно по едно се добавят яйцата, като се бърка, но не интензивно. Ароматизира се с ванилията.
7
Ябълков сладкиш с крем сирене 7Кремът се изсипва върху охладената основа.
8
Ябълков сладкиш с крем сирене 8Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Поръсват се със захарта и канелата, и се разбъркват.
9
Ябълков сладкиш с крем сирене 9Подреждат се върху крема.
10
Ябълков сладкиш с крем сирене 10Овесените ядки се смилат със захарта и брашното.
11
Ябълков сладкиш с крем сирене 11Добавя се маслото и се смила до получаването на трохи, които се поръсват върху сладкиша.
12
Ябълков сладкиш с крем сирене 12Пече се 30 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2016
Много е вкусен.
4.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2016
Току що направих сладкиша и нямам търпение да го опитам. Моят е в кръгла форма, защото такава имам
3.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Гергана, не те съветваме да заменяш ябълките с мандарини или портокали, тъй като цитрусите ще отделят повече вода.
2.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2016
Обичам ябълкови сладкиши, но този вече ми е фаворит. Блата го направих с бадеми и ръжено брашно.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2016
Здравейте,искам да попитам дали може да се замени ябълката с пмандарини или портокали?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта