Ябълков сладкиш

Дата: 24.02.2014
Източник:
ТИТЛА:
Ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
за блата:
1 пакет чаени бисквити с масло
1 пакетче масло (125 г)
за плънката:
4 големи ябълки
100 г кафява захар
2 ч. л. канела
за тестото:
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1/2 или 1 бакпулвер
3 с. л. олио
1 капсула лимонова есенция

Начин на приготвяне:
1
Маслото се разтапя в тавичка с диаметър 26 см.
Върху него, в кръг, плътно една до друга, се подреждат бисквитите.
2
Ябълките се измиват, обелват се и се нарязват на кубчета. Поръсват се със захарта и канелата и се разстилат равномерно върху бисквитения блат.
3
Яйцата и захарта за тестото се разбиват. Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се добавя към яйчената смес, заедно с олиото и лимоновата есенция. Тестото се изсипва внимателно върху ябълките и се заглажда с помощта на шпатула, така че да ги покрие.
4
Сладкишът се пече около 30-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се охлади се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта