Ябълков тарт

Дата: 05.03.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно от просо
150 г белени бланширани бадеми
1/2 ч. л. сол
80 г кокосово масло
150 г мед
за плънката:
4 ябълки „Грени Смит“
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. мед
30 г филирани бадеми
за глазиране:
100 г конфитюр от кайсии
2 с. л. вода
2 с. л. сок от лимон

Начин на приготвяне:
1
Ябълков тартЗа основата се смесват просото, смлените бадеми и солта и се разбъркват.
2
Ябълков тарт 2Кокосовото масло се загрява с меда на умерен огън. Добавя се към сухите съставки и се разбърква.
3
Ябълков тарт 3Полученото тесто се сипва във форма за тарт с махащо се дъно и се притиска така, че да покрие и стените.
4
Ябълков тарт 4Пече се за 15 минути в загрята на 170 градуса фурна. След това се изважда и се притиска с лъжица, за да се изравни.
5
Ябълков тарт 5Ябълките се обелват и нарязват натънко.
6
Ябълков тарт 6Разпределят се върху блата и се намазват с меда, смесен с лимоновия сок. Поръсват се бадемите.
7
Ябълков тарт 7Пече се до омекване на ябълките – 45 минути.
8
Ябълков тарт 8Конфитюрът се смесва с водата и лимоновия сок и се загрява. Прецежда се и с него се намазва изпеченият тарт.
9
Ябълков тарт 9Тартът се сервира топъл.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2014
Аз смених конфитюра със сладко от череши и също става много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


253 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта