Ябълков трайфъл

Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2003
Ябълков трайфъл
 
Необходими продукти:
6–7 бишкоти
4 ябълки
5–6 с. л. пудра захар
кора от 1/2 лимон
1 ч. л. канела, размесена с 3–4 с. л. захар
2–3 щипки индийско орехче
сметана за гарниране
400 мл прясно мляко
2 жълтъка
3 с. л. захар
1 с. л. нишесте
1 капка ванилова есенция



Начин на приготвяне:
1
Ябълков трайфъл
За приготвянето на крема жълтъците се разбиват със захарта, докато избледнеят, след което се прибавя нишестето. Млякото се кипва.
2
Ябълков трайфъл 2
Докато е горещо, млякото се излива в разбитите жълтъци. Разбърква се добре. Сместа се прехвърля в чиста тенджера. Температурата на котлона се увеличава. Бърка се непрекъснато, докато започне да се сгъстява. Овкусява се с ванилията. Готовият крем се похлупва и се изчаква да се охлади напълно.
3
Ябълков трайфъл 3
Ябълките се почистват от семките. Сваряват се в 1–2 с. л. вода за 3 минути в микровълновата фурна на максимална мощност (или в тенджерка с 1 к. ч. вода за 15 минути). Нарязват се на малки парчета, поставят се в купа, овкусяват се с настърганата лимонова кора, поръсват се с пудра захар и се разбъркват.
4
Ябълков трайфъл 4
Десертът се сервира в купички, като на дъното се натрошават бишкотите, отгоре се поставят ябълкова смес и крем. Покриват се с готварско фолио и се оставят в хладилник, за да се охладят.
5
Ябълков трайфъл 5
Преди сервиране върху всеки десерт се шприцоват розички от сметана. Отгоре се поръсва със смесените захар и канела.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: