Ябълков трайфъл

Дата: 28.11.2003
Източник: Бон Апети
Ябълков трайфъл
 
Необходими продукти:
6–7 бишкоти
1 с. л. нишесте
3 с. л. захар
2 жълтъка
400 мл прясно мляко
сметана за гарниране
2–3 щипки индийско орехче
1 ч. л. канела, размесена с 3–4 с. л. захар
кора от 1/2 лимон
5–6 с. л. пудра захар
4 ябълки
1 капка ванилова есенция
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълков трайфълЗа приготвянето на крема жълтъците се разбиват със захарта, докато избледнеят, след което се прибавя нишестето. Млякото се кипва.
2
Ябълков трайфъл 2Докато е горещо, млякото се излива в разбитите жълтъци. Разбърква се добре. Сместа се прехвърля в чиста тенджера. Температурата на котлона се увеличава. Бърка се непрекъснато, докато започне да се сгъстява. Овкусява се с ванилията. Готовият крем се похлупва и се изчаква да се охлади напълно.
3
Ябълков трайфъл 3Ябълките се почистват от семките. Сваряват се в 1–2 с. л. вода за 3 минути в микровълновата фурна на максимална мощност (или в тенджерка с 1 к. ч. вода за 15 минути). Нарязват се на малки парчета, поставят се в купа, овкусяват се с настърганата лимонова кора, поръсват се с пудра захар и се разбъркват.
4
Ябълков трайфъл 4Десертът се сервира в купички, като на дъното се натрошават бишкотите, отгоре се поставят ябълкова смес и крем. Покриват се с готварско фолио и се оставят в хладилник, за да се охладят.
5
Ябълков трайфъл 5Преди сервиране върху всеки десерт се шприцоват розички от сметана. Отгоре се поръсва със смесените захар и канела.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта