Ябълкова баклава

Дата: 04.01.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
200 мл топла вода
1 ч. л. канела
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. смлени орехови ядки
3 ябълки
30 мл ром
80 г стафиди
125 г масло
1 ч. ч. мед
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълкова баклаваСтафидите се заливат с ром. Ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на малки кубчета.
2
Ябълкова баклава 2В купа се смесват нарязаните ябълки, ореховите ядки, захарта, ароматизираните стафиди и канелата. Разбърква се.
3
Ябълкова баклава 3В намаслена правоъгълна тава се нареждат 4 кори, като всяка се намазва с разтопено масло. Отгоре се разпределя половината плънка, покрива се с още 4 кори, всяка от които също се намазва с масло. Слага се останалата плънка и се покрива с последните 4 намаслени кори.
4
Ябълкова баклава 4С нож се изрязват квадратни парчета, за да диша баклавата. Пече се около 30 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.
5
Ябълкова баклава 5Водата се налива в тенджерка, добавя се медът и се оставя да кипне. Баклавата се залива с горещия сироп.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта