Ябълково масло

Дата: 28.11.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг ябълки (различни сортове)
500 мл сайдер (ябълково вино)
300 г кафява захар „Демерара“
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. бахар
1 щипка карамфил
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълково маслоЯбълките се измиват и всяка се нарязва на 8 филийки. Заливат се със сайдера и се готвят 30 минути на слаб огън, докато омекнат.
2
Ябълково масло 2След това се пюрират, заедно с течността.
3
Ябълково масло 3Прецеждат се в тава.
4
Ябълково масло 4В купа се смесват захарта, карамфилът, бахарът, канелата и солта.
5
Ябълково масло 5Сипват се при ябълковото пюре.
6
Ябълково масло 6Прибавя се лимоновият сок.
7
Ябълково масло 7Разбърква се и се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна, като периодично се бърка, за да не загори.
8
Ябълково масло 8Готви се, докато сместа покафенее и започне да се карамелизира – около час и половина.
9
Ябълково масло 9След това пюрето се изсипва в стерилизирани буркани. Съхранява се един месец на хладно.



Съвет:
От това количество продукти се получава общо около 700 г ябълково масло (или около 2 бурканчета).
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2014
Много е вкусно, но канелата малко ми дойде в повече;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


279 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта