Ябълково-морковени къпкейкчета

Идеално пасват на кафето и чая
Източник: Бон Апети
Дата: 16.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
2 яйца
1 1/5 ч. ч. захар
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
1/2 с. л. канела
1/2 ч. л. смлян звезден анасон
3/4 ч. ч. олио
2 зелени ябълки
3 големи моркова
12 орехови ядки

за крема:
200 г крем сирене
200 г цедено кисело мляко
150 г пудра захар
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Ябълково-морковени къпкейкчета

Ябълките (необелени) и почистените морковите се настъргват на едро ренде.

 


2
Ябълково-морковени къпкейкчета 2

В купа се смесват брашното, солта, бакпулверът, канелата и звездният анасон.

 


3
Ябълково-морковени къпкейкчета 3

В друга купа се разбиват яйцата и захарта, докато побелеят. Налива се олиото и отново се разбива.

 


4
Ябълково-морковени къпкейкчета 4

Сухата и течната смес се съединяват и към тях се прибавят настърганите ябълки и моркови. Разбърква се добре.

 


5
Ябълково-морковени къпкейкчета 5

Готовото тесто се разпределя в големи хартиени форми за мъфини, поставени в тава за мъфини с 12 дупки. Отгоре се слага по една орехова ядка. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 50 минути.

 


6
Ябълково-морковени къпкейкчета 6

Охлаждат се леко и отгоре се поставя по 1 лъжица от смесените в купа крем сирене, пудра захар, цедено кисело мляко и ванилия.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2014
Страхотна следобедна закуска.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Благодаря,ще пробвам с естрагон.Иначе до сега няколко пъти приготвих рецептата с ванилия и се получава добре,така че си я харесвам много,супер рецепти представяте,а за начина на представяне мога само да се възхищавам,без коментар!Поздрави
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Звездният анасон няма с какво да се замени, говорим като аромат. Може да пробваш с естрагон, например. Но по принцип, и да не сложиш подправката, няма да пострада рецептата, просто ще се лиши от анасоновия вкус.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте,с какво мога да заменя звездния анасон,благодаря за страхотните рецепти,поздрави
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: