Ягоди със сос "Сабайон"

Дата: 22.06.2010
Източник: Бон Апети
Ягоди със сос
 
Необходими продукти:
250 г ягоди
пудра захар за поръсване
4 жълтъка
120 г захар
120 мл десертно вино
1 пакетче ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Жълтъците с виното, захарта и ванилията се смесват и се забъркват. След това се поставят на водна баня, докато кремът се сгъсти.
2
Ягодите се почистват, измиват и нарязват.
3
Готовият крем се поставя в подходяща чиния. Ягодите се аранжират върху него и чинията се поставя за кратко във фурна, близо до грила, за да захване коричка.
4
Преди сервиране десертът се поръсва с пудра захар.


Рецептата е приготвена от шефготвача Марин Мутафчиев.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта