Ягодов чийз

Дата: 22.06.2010
Източник: Бон Апети
Ягодов чийз
 
Необходими продукти:
260 г бял шоколад
120 г смлени ядки
60 г пудра захар
120 г краве масло
400 г обикновени бисквити
200 мл животинска сметана
360 мл течна сладкарска сметана
20 г желатин
60 мл портокалов ликьор
100 г захар
200 г крем сирене
ягоди, мента и зърна кафе на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Желатинът се накисва в 50 мл студена вода, оставя се да набъбне и се разтапя на водна баня.
2
Шоколадът се разтопява на водна баня. Крем сиренето се смесва с ликьора и се разбърква с телена бъркалка. Двата вида сметана и захарта се разбиват с миксер. Всичко се смесва в купа и се разбърква.
3
Бисквитите се начукват или смилат. Смесват се с разтопеното масло, пудрата захар и смлените ядки. Доомесва се с ръце и веднага се разпределя върху крема в тимбалчетата.
4
Ягодовият чийз се оставя да престои няколко часа в хладилник. Леко с върха на нож се отделя от стените на тимбалчето, което се потапя за няколко секунди в топла вода. По начина, по който се вади крем карамел, леко се подпъхва с нож и съдържанието излиза. След това се обръща върху десертна чиния и се изважда като крем карамел.
5

Обилно се декорира с ягоди, поръсва се с мента и зърна кафе.


 


 


Съвети:


Белият шоколад се разтопява задължително в сух съд на водна баня и при умерена температура, без да ври водата, защото при него температурата на топене е по-ниска, отколкото при черния шоколад.


Сметаната трябва задължително да е изстудена предварително. В сладкарството сметаната винаги се бие студена, защото иначе няма да се вдигне обемът и да започне да се втвърдява.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта