Ягодов мус с топинг

Дата: 11.02.2010
Източник: Бон Апети
Ягодов мус с топинг
 
Необходими продукти:
400 г ягоди
200 мл сладкарска сметана
150 г захар
1 лист желатин
4 листа мента
300 г замразени ягоди
100 г пудра захар
 

Начин на приготвяне:
1
Ягодите се пасират със захарта, след това се разбиват със сметаната.
2
Към сместа се добавя разтвореният според упътването желатин. Всичко се смесва добре и се слага в хладилник за 15 минути. Когато започне да се желира, се сипва в сладкарски пош и се шприцоват розички в купички или малки десертни чинийки.
3
При поднасяне се залива с приготвения от ягодите и захарта топинг.


Съвет:
За украса или допълнение на вкуса може да се добавят филирани или счукани бадеми и/или люспи шоколад.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта