Ягодов мус

Дата: 31.05.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г ягоди
200 мл готварска сметана
1 лимон
5-6 листа пресен босилек
1 ч. ч. захар
1 пакетче желатин
 

Начин на приготвяне:
1
Ягодов мусЯгодите се почистват, няколко се отделят за декорация, а останалите се нарязват на четвъртинки. Слагат се в гевгир, който е поставен върху купа.


2
Ягодов мус 2Босилекът се нарязва, смесва се с половината от захарта и се поръсва върху ягодите. Ягодите се оставят да престоят така около 20-30 минути.
3
Ягодов мус 3Част от кората на лимона се настъргва и с нея се поръсват ягодите.
4
Ягодов мус 4Желатинът се залива с изцедения сок от лимона и се оставя да престои, докато набъбне. След това се разтопява на водна баня.
5
Ягодов мус 5Ягодите заедно с отцедилия се в купата сок се пасират в кухненски робот.


6
Ягодов мус 6Пасираните ягоди се претриват през цедка, за да се изчистят от семките.


7
Ягодов мус 7Останалата захар се сипва в тенджера, наливат се половината от прецедените ягоди и се загрява на котлона, докато захарта се разтопи. След това се разбърква с другата част от пасираните ягоди.


8
Ягодов мус 8Сметаната се разбива с миксер на сняг, като се внимава да не се пресече.
9
Ягодов мус 9Пасираните ягоди се разбъркват с разтопения желатин и веднага се сипват в сметаната, като се разбива с миксер, докато се получи хомогенна смес.
10
Ягодов мус 10Мусът се разпределя в купички и се оставя да престои 2-3 часа в хладилник, за да стегне. При сервиране десертът се украсява с останалите ягоди.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


328 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта