Ягодов сладкиш

Приготвен с ароматно домашно сладко
Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
280 г брашно
160 г захар
125 г краве масло (на стайна температура)
1 яйце
кората от 1/2 лимон
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ванилия

за сладкото:
250 г ягоди
120 г захар
1/2 лимон

за гарниране:
100 г ягоди
50 г филирани бадеми

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Ягодов сладкиш
Ягодите за сладкото се нарязват на филийки и се готвят със захарта, настърганата лимонова кора и 2–3 с. л. лимонов сок, докато сместа се сгъсти. Готовото сладко се оставя да се охлади.
2
Ягодов сладкиш 2
В купа се смесват брашното, бакпулверът, ванилията и солта.
3
Ягодов сладкиш 3
Добавят се маслото, захарта, яйцето, лимоновата кора и се забърква тесто.
4
Ягодов сладкиш 4
Дъното на тава се покрива с пергаментова хартия и отгоре се разстила 2/3 от тестото.
5
Ягодов сладкиш 5
Заглажда се и се оформя пласт от охладеното сладко и парченца пресни ягоди.
6
Ягодов сладкиш 6
Покрива се с осталато тесто, поръсва се с филираните бадеми и по желание – със захар.
7
Ягодов сладкиш 7
Сладкишът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Ягодов сладкиш 8
Охлажда се, нарязва се и се сервира по желание със сладолед или с цедено кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2022
Никаква сложност,но много ефектен.
7.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2018
Много приятен сладкиш.
6.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2018
Богат на вкус и аромат! Вече е любим :)
5.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
Уникален сладкиш :))
4.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2016
Бих го пробвал и с други плодове
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: